בדרך כלל מכינים את הטפיוקה עם חלב קוקוס, וזאת משום שמקורה הוא בארצות טרופיות וארצות המזרח הרחוק בהן החלב... לא בשפע.
המתכון הבא- מנצל את הטוב שבמשק החלב הישראלי, והוא מין "עברות" של קינוח הטפיוקה המסורתי וגרסא ישראלית שלו.
30 דקות הכנה, ואתם שם :-)
המרכיבים
• 5 כוסות מים
• כוס גרגירי טפיוקה
• גרידת וניל (אפשרי, משדרג מאוד את המנה)
• כוס קרם קוקוס
• כוס חלב
• חצי כוס סוכר
• כוס פירות טרופיים חתוכים לקוביות (או פירות העונה)
• 2 כוסות מים
אופן ההכנה
• מרתיחים 5 כוסות מים בסיר
• אפשר להוסיף מעט גרידת וניל
• מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים כחצי שעה תוך בחישה
• אחרי חצי שעה של בישול תוך כדי ערבוב - מסננים ושוטפים את הטפיוקה במים קרים
• בסיר אחר מרתיחים 2 כוסות מים וחצי כוס סוכר למשך מספר דקות
• מוסיפים את החלב, מרתיחים ומכבים את האש
• מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ומצננים היטב
• מוסיפים את הטפיוקה לתערבות שבמקרר, מערבבים ומחזירים לצינון
• מגישים עם קצת פירות וקוביות קרח ליד
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.